Avalon energiarbete i Nackareservatet

Image by Juan Davila

Avalon energiarbete i Nackareservatet

Ledare: Åsa Miljand & Magdalena Kay

 

Onsdag 26 maj / fullmåne 

500 kr

Nackareservatet, mötesplats Björkhagens t-bana för gemensam promenad till naturplats vid vattnet.

 

Välkommen på en heldags utflykt i naturen där vi kommer att 

shutterstock_1341989432.jpg

Hitta till Nackareservatet

 Vi kommer att mötas utanför Björkhagens t-bana (Grön linje 17 mot Skarpnäck). När du kommer ned för trappan inne i t-banan så tar du den högra utgången. Därifrån promenerar vi gemensamt till den vackra naturplatsen vid Söderbysjön, en promenad i långsam takt på ca 30-40 min (längs ett motionsspår). 

Vi kommer att följa gångstigen nästan hela vägen fram, men på slutet kommer vi att vika av in i skogen och klättra över stenar och klippor för att nå fram till vår plats. Det är inte någon överdrivet svår väg, men ha gärna bra promenadskor på dig. 

Området vi skall träffas på ligger precis intill vattnet Söderbysjön, och ligger mitt emellan Hellasgården och Björkhagens golfbana. Här rör sig en hel del människor ute i naturen, men vi har försökt att så gott som möjligt finna en fredad plats till vår grupp. 

Bra saker att ta med dig 

  • Sittunderlag eller liten fällstol (om du orkar bära den hela vägen)

  • Vattenflaska

  • Lunch och fika, termos med kaffe eller te osv. / En restaurang finns tillgänglig nära intill på Björkhagens golfbana för den som hellre köper mat på plats. 

  • Kristaller eller dylikt. 

  • Kläder efter väder - regnskydd och varm tröja, alternativt en keps och solskyddsfaktor. (Vid spöregn ställer vi in eventet och flyttar det till en annan dag.)