Desto mer vi vaknar upp – desto mer inser vi att det inte finns några andra vägar än den som vårt hjärta pekar ut åt oss. För egot / vårt mänskliga själv är detta en mardröm. För mig personligen har det inneburit en kamp att överlämna mig åt en större tillit. Att aldrig få ”veta” vad som ska hända, att ständigt förväntas skapa och arbeta hårt för något som man inte ”vet” vad det är. Istället får man glimtar, små gnistrande smulor som visar vägen framåt.

Det är som om man befann sig djupt inne i skogen, och det enda man vet är att ens Själ lovat att lägga ut spår längs med den stig man skall följa. Och där står man, och kan få vänta ganska länge, tills ett tecken av något slag dyker upp. Och då gäller det att man är tillräckligt närvarande och medvetet vaken för att inse att det är ett tecken man har fått. Utan hjärtats viskningar så blir en fjäril som flyger förbi bara en vanlig fjäril. Men lyssnar man, känner vibrationerna med hjärtat, när fjärilen dyker upp, ja då är den vägvisaren som kommit för att leda en hem.

Numera fungerar det såhär för mig. Min Själ meddelar mig att ”nu skall du skapa en workshop. Eller en meditationskväll. Eller en hel Festival”. Och inom mig frågar jag inte ens längre varför, eller för vem, eller hur. Jag sätter bara igång och börjar skapa, utan att ha någon som helst aning om hur jag skall gå tillväga. Men jag skulle ljuga om jag sa att det endast är enkelt. Det väcker nästan alltid rädsla inom egot och frågor om vilka som skulle kunna tänkas vilja ha dessa tjänster. Varje gång jag svarar JA till min Själs förslag, så vet jag att jag även kommer att få rensa ut lager på lager av rädslor och gamla program inom mig. Det är tröttsamt att ständigt vara ett ”reningsverk”. Men samtidigt, det finns inga andra vägar. Bortom all rädsla om inkomst, vara ”good enough” och utmattning av all självrannsakan, så väntar också en vild glädje, inre frid och en godhet.

Ja, en godhet. Det är en underbar känsla inom hjärtat, en enorm ”godhet” som vill skapa gott för alla, som är till för alltet. Som är alltets rop om återvändan hem till källan.